Ga naar de inhoud

We tellen de dagen af. Naar juni 2024, als de tiende editie van Bosch Parade over de Dommel dobbert. Naar een nieuwe unieke vaartocht van het ongerijmde, met verrassende en eigenzinnige kunstwerken geïnspireerd door de grenzeloze symboliek, fantasieën en absurditeiten van Jheronimus Bosch.  

Voor de 2024-editie (20 t/m 23 juni) balanceert Bosch Parade daarbij nóg wankeler op de grenzen van zijn, jouw en onze fantasie. Want dan belichten kunstenaars en makers uit binnen- en buitenland hun Hedendaagse demonen. De tijd is er rijp voor, er stormt een Apocalyps op ons af. Algoritmes en data. Newsfeeds en social media. Hackers en trackers. Influencers en Instaposts. De Hedendaagse demonen zijn onder ons!

Met zo’n uitdagend thema belooft de gratis Bosch Parade in 2024 minstens zo succesvol te worden als haar negen voorgangers. Zo bezochten maar liefst ruim 36.000 bezoekers, uit de hele wereld, Bosch Parade ’22. Ze zagen er onder meer de enorme Hamer van Atelier Van Lieshout voorbij drijven, de monsterachtige vis Angler Maiden van Lisa Nigro, het veelkleurige geluidenspel Hurdy Gurdy van Babu Wälti en Tomas Moll en de bezwerende ceremonie van het Moerasaltaar door Ian Skirvin en Dakota Havard.

Bovendien zal in 2024 de Tuin der Lusten, de drukbezochte kleurrijke broedplaats van Bosch Parade, de poorten weer openen. In de tijdelijke makersplaats, waar de kunstenaars werken aan hun objecten, is het straks gegarandeerd opnieuw goed toeven – met een drankje op de terrassen aan de waterkant, in de stomende hot tubs, van de smakelijke, fantasievolle gerechten. 


Bosch Parade ’24 wordt weer een groot avontuur! Dat je opnieuw verwondert, raakt en verbindt. Dat je, met de tijdloze creativiteit en verbeeldingskracht van Jheronymus Bosch, andermaal verrast laat kijken naar de moderne wereld om je heen. Een wereld vol Hedendaagse demonen…


Maak het mee!