Ga naar de inhoud

FESTIVAL INFO

Wanneer is Bosch Parade

Bosch Parade vaart vier keer, op donderdagavond 20 juni om 20.00 uur, vrijdagavond 21 juni om 19.00 uur, zaterdagavond 22 juni om 20.00 uur en zondagmiddag 23 juni om 15.00 uur. Halverwege de route bij het Bolwerk (zie afbeelding van de route)  komen de eerste werken omstreeks 20.30 uur voorbijgevaren (zondag 15.30 uur). Eindpunt is in Tuin der Lusten aan de voet van de Citadel.

Programma

Kijk hier voor meer informatie over het programma.

Ik wil graag vrijwilliger worden

Wil jij samen met ons Bosch Parade 2024 maken? We zoeken tal van vrijwilligers en mede-makers in allerlei verschillende rollen in de Parade, backstage en langs de waterkant. Kijk hier voor meer informatie.

Bereikbaarheid

We verzoeken iedereen om met het openbaar vervoer te reizen. Bij de entree van de Tuin der Lusten is een fietsenstalling aanwezig. Bosch Parade is te voet bereikbaar vanuit het Centraal station. Voor fietsers is er parkeergelegenheid bij de Citadel.
Voor meer informatie over parkeren en bereikbaarheid zie: https://www.visitdenbosch.nl/nl/plan-je-bezoek/parkeren-bereikbaarheid. Voor een bezoek aan Bosch Parade zijn de garages bij het centraal station, Arena of St. Josephstraat dichtbij. 

Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat Bosch Parade en Tuin der Lusten toegankelijk zijn voor iedereen. Een aantal locaties aan de lage waterkant kunnen we niet toegankelijk maken in verband met het type terrein. Tuin der Lusten is toegankelijk. Terras Bolwerk St. Jan is met een trap en een lift bereikbaar. Voor degenen die Bosch Parade gratis willen bezoeken zijn er verschillende plekken langs de gehele route die uitstekend zicht bieden.

Wat is het adres

Bosch Parade vaart over de Dommel in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. De parade start bij de Willemsbrug ter hoogte van restaurant Buurt en eindigt in de Tuin der Lusten. De Tuin der Lusten vind je aan de voet van de Stadspoort Citadel. Toegang is vanuit Zuid-Willemsvaart 2, ‘s-Hertogenbosch. De Tuin der Lusten is alleen te voet of met de fiets bereikbaar. Bekijk de plattegrond voor meer informatie.

Foto- en video opnames

Het maken van foto’s en video-opnames met niet-professionele camera’s is toegestaan tijdens Bosch Parade. Dit geldt ook voor de Tuin der Lusten, tijdens openingstijden. Wil je met een professionele camera aan de slag? Vraag dan tijdig een persaccreditatie aan. Dit geldt ook voor amateurs met professionele camera’s.

Garderobe of kluisjes

Bij Bosch Parade of in de Tuin der Lusten is geen garderobe aanwezig. Er zijn geen kluisjes voor bezoekers. Bosch Parade is niet aansprakelijk voor het zoek raken van persoonlijke bezittingen. Wel wensen we je veel plezier tijdens Bosch Parade.

Toiletten

Op de plattegrond vind je de toiletten die tijden de parade beschikbaar zijn. 

Gevonden voorwerpen

Ben je tijdens Bosch Parade of je bezoek aan Tuin der Lusten een voorwerp verloren? Waardevolle items als portemonnees, sleutels, pinpassen en telefoons die we vinden brengen we naar het hoofdbureau van de politie, Vogelstraat 41 ’s-Hertogenbosch. Persoonlijke, niet-waardevolle eigendommen die je bent vergeten mee te nemen, zoals kleding, kun je opvragen door te mailen naar info@boschparade.nl. Vermeld in het onderwerp van je email ‘gevonden voorwerp’ en omschrijf duidelijk welk item je bent verloren. We bewaren niet-waardevolle gevonden voorwerpen tot 1 juli 2024, daarna worden bruikbare items aan lokale partners zoals de kledingbank gedoneerd. Waardevolle voorwerpen brengen we altijd naar de politie.

Tuin der lusten info

Openingstijden

De Tuin der Lusten is in de periode 23 mei – 23 juni 2024 geopend op woensdag tot en met zondag. De openingstijden zijn:
Woensdag 15.00 – 23.00 uur
Donderdag 15.00 – 23.00 uur
Vrijdag 15.00 – 24.00 uur
Zaterdag 13.00 – 24.00 uur
Zondag 13.00 – 23.00 uur


Op dinsdag 18 juni vindt de try-out van Bosch Parade plaats. De Tuin der Lusten is daarom op 18 juni extra geopend van 17.00 – 24.00 uur.

Gratis toegang

Tuin der Lusten is gratis te bezoeken.

Adres

De Tuin der Lusten vind je aan de voet van de Stadspoort Citadel. Toegang is vanuit Zuid-Willemsvaart 2, ‘s-Hertogenbosch. De Tuin der Lusten is alleen te voet of met de fiets bereikbaar. Bekijk de plattegrond voor meer informatie.

Reserveren

De Tuin der Lusten is broedplaats waar in mei kleurrijke Paradewerken tot leven komen. Een creatieve plek met eigenzinnige zitplaatsen en een terras met prachtig uitzicht op het water. Je kan geen reservering maken voor een zitplaats. Uitgezonderd zijn groepen van 20 personen of meer. Bekijk onze arrangementen voor meer informatie.

Honden

In de Tuin der Lusten zijn honden aangelijnd toegestaan. Zorg ervoor dat de doorgangen niet versperd zijn, en houd rekening met de bezoekers om je heen. Opruimen van hondenpoep van je hond is verplicht. Op de Bosch Parade terrassen – betaalde plaatsen, toegankelijk tijdens de parade op 20, 21, 22 en 23 juni – vragen we je om geen hond mee te nemen, tenzij het een hulp-, assistentie- of geleidehond is. In dat geval dient de hond wel een tuigje te dragen waarop duidelijk te zien is dat het een hulphond is. Heb je vragen over het meenemen van je hond? Bekijk de regels in de infographic van gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Ticket info

Ticket kopen

Bosch Parade en Tuin der Lusten is gratis te bezoeken,. Zoals de vorige edities belooft ook Bosch Parade 2024 weer druk te worden, met de mooiste plekken in het gras aan de oevers snel bezet en gedrang op volle bruggen. Gelukkig hebben we daar iets op bedacht: de Bosch Parade-terrassen. Wil je zeker zijn van het beste zicht en gerieflijk de stoet van dichtbij aan je voorbij zien trekken? Reserveer dan tijdig een zitplaats op één van die twee terrassen. Terras Bolwerk is voorzien van een lift. Terras Westwal is alleen middels een trap bereikbaar.

Vragen over je ticket

Voor vragen over tickets kun je terecht bij de klantenservice.

Hotels

Ben je op zoek naar een hotel in ‘s-Hertogenbosch? Een aantal aanbevelingen vind je hier.

Eten en drinken op het terras

Op de terrassen Westwal en Bolwerk St. Jan is het niet toegestaan om zelf eten of drinken mee te nemen. Er zijn drankjes en snacks te koop. Bij het Bolwerk kun je aan tafel bestellen met een QR code, bij Westwal kun je op de kade een drankje kopen en meenemen naar je zitplaats. Wil je dineren? We heten je van harte welkom in de Tuin der Lusten. Kom op tijd om verzekerd te zijn van een zitplaats. De wandeling vanuit de Tuin der Lusten naar Westwal of St. Jan’s Bolwerk duurt ongeveer vijftien minuten.

Plattegrond

Op de plattegrond is te zien waar de terrassen zich bevinden.

Honden

In de Tuin der Lusten zijn honden aangelijnd toegestaan. Zorg ervoor dat de doorgangen niet versperd zijn, en houd rekening met de bezoekers om je heen. Opruimen van hondenpoep van je hond is verplicht. Op de Bosch Parade terrassen adviseren we je om geen hond mee te nemen, tenzij het een hulp-, assistentie- of geleidehond is. In dat geval dient de hond wel een tuigje te dragen waarop duidelijk te zien is dat het een hulphond is. Heb je vragen over het meenemen van je hond? Neem dan contact op via info@boschparade.nl.

Pers

Informatie voor pers

Bekijk onze pers pagina voor meer informatie.

Contact pers

Neem hier contact met ons op.

Accreditatie

Vraag via dit formulier tijdig accreditatie aan. Vermeld duidelijk welke dag je Bosch Parade zou willen bezoeken en voor welk media-organisatie je werkt. Na goedkeuring sturen we je informatie over het verkrijgen van je perskaart.