Ga naar de inhoud

David Bade en Tirzo Martha vormen een bijzonder koppel in de Nederlandse kunstwereld, met hun roots in Curaçao en een onstuitbare drang om hun talent en werkdrift met anderen te delen. 

Voor hun kunstwerk Jouw hedendaagse demonen werken ze samen met collega’s, studenten van St. Joost School of Art & Design en het door henzelf opgerichte Instituto Buena Bista op Curaçao en met enkele groepen uit Den Bosch (o.a. van Stichting Loods). Door iedereen gelijkwaardig deel te laten nemen aan het project, creëren ze sociale cohesie en eigenwaarde – een aanpak die naadloos aansluit bij Bosch Parade.

Hun kunstproject begon op Curacao met de vraag: wat zijn ónze hedendaagse demonen? Het resulteerde in vier thema’s die verder zijn uitgewerkt en gerealiseerd; onder meer in de Tuin der Lusten, waar vrijwilligers uit ’s-Hertogenbosch enthousiast meewerkten. Want ook dat is een doel van dit project: iedereen gelijkwaardig deel laten nemen, zodat sociale cohesie en eigenwaarde kunnen groeien.

Het uiteindelijke resultaat is een mini armada van allerhande vaartuigen, met één gezamenlijke compositie en choreografie van beweging en geluid, die in een paar minuten een heel verhaal vertellen.

PERSPECTlEF

Vanuit welk gezichtspunt kijk je naar de wereld om je heen, waar worden dromen illusies, waar wordt verleiding misleiding? In een kleurrijk beeld trachten sirenen je te verleiden met hun gezang.

0NZEKERHElD

Verwarring, suspense, tweeslachtigheid, onmacht. Steeds nieuwe gaten in het asfalt (potholes) op Curaçao vormen een treffende metafoor voor onze onzekere tijden.

WACHTEN

Passiviteit, wachten & verwachten, onuitgesproken dingen. De volstrekt onvoorspelbare dienstregeling van het busvervoer geeft veel ergernis, maar ook veel tijd voor vrolijke bespiegelingen.

C0NFR0NTATlE

Gedwongen migratie, kolonialisme, activisme… Littekens op de Curaçaose ziel. Biedt de divan van de psychiater soelaas, of is het vizier op de toekomst de beste therapie?

Artiesten project Jouw Hedendaagse Demonen

Elvis Chen – Yasser Ballemans – Travis Geertruida – Susanne Khalil Yusef – Estebe Duin Rodrigues – Sofie de Vroed – Zoë Kouijzer- Fabio Serra – Keith (Keithly-son) Luciana – Norah Boekholt- Janicah Castillio – Stephanie de Araujo – David Bade – Tirzo Martha

Samenwerkingspartners

IBB Curaçao
Willem Twee Kunstruimte
Curaçaosch Museum
Sint Joost School of Art & Design
Connections

Communities

COC Noordoost-Brabant
Stichting Loods
Bossche Vakschool
ISK (Internationale Schakelklas)
Enthousiaste (internationale) medemakers

Jouw hedendaagse Demonen