Bosch Parade wordt door heel veel mensen gemaakt. Iedereen doet wat hij of zij het beste kan. We lichten hier een paar mensen uit die het artistiek team vormen en die Bosch Parade organiseren.

Miesjel van Gerwen, artistiek leider
Miesjel is multidisciplinair beeldend kunstenaar, ontwerper, optochtexpert en ontwikkelaar van kunstprojecten. Hij is als bedenker van het concept ‘optocht op het water’ al vanaf het allereerste begin in 2009 betrokken bij Bosch Parade. Hij zet zijn ervaring in om Bosch Parade toekomstbestendig te maken en naar een hoger niveau te tillen.

Monique Zijp, regie
Monique is artistiek leider, regisseur en conceptenbedenker van Brabantse EELT Theatercollectief. Ze ontwerpt onderwijs en is docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als interdisciplinair expert voert ze, ondersteund door dramaturg Lucas Kastelijn, de regie voor de gehele drijvende optocht van Bosch Parade en overziet zij alle onderdelen ervan.

Lucas Kastelijn, dramaturgie en regie
Lucas is theatermaker en beeldend kunstenaar. Voor Bosch Parade is hij de dramaturg en voert samen met Monique Zijp de regie van het evenement op het water.  Lucas heeft een passie voor locatietheater, werkt multidisciplinair samen en zoekt graag het experiment op.

Erik Vink, ontwerp en techniek
Erik is social artist uit Den Bosch. Hij werkt samen met groepen vrijwilligers aan grote kunstwerken. Eerder deed hij mee met spectaculaire werken en indrukwekkende performances in de voorgaande edities van Bosch Parade. Binnen Bosch Parade ondersteunt hij de kunstenaars op beeldend vlak en deels ook in de technische aspecten ervan.

Martijn van Dalen, ontwerp en techniek
Martijn is als constructief beeldend kunstenaar een echte bouwer. Zijn werk is ongekend spectaculair door de versmelting van de tegenstellingen als bijvoorbeeld water en vuur. Naast het ontwerpen voor Bosch Parade werkt hij mee aan de technische haalbaarheid van de werken op het water.

Loes Reiling, compositie
Loes is componist, dirigent, arrangeur en slagwerker. Ze specialiseert zich in nieuwe concertervaringen, met een actieve rol voor het publiek. Ook is er veel vrijheid voor de uitvoerder waardoor er veel ruimte is voor interactie en expressie. Loes verzorgt de muzikale invulling van de gehele Bosch Parade.

Reg Gruson, beeldbewaking en beeldverslaglegging
Reg is filmer, fotograaf en grafisch vormgever bij EELT Theatercollectief en docent aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Hij houdt controle op de beeldende kwaliteit van Bosch Parade en zorgt voor de videoverslaglegging van het werkproces op alle fronten.

Jeroen Everaert, advies
Jeroen is een ervaren art producer gespecialiseerd in de kunst voor de openbare ruimte en is eigenaar van Mothership. Tijdens het wordingsproces van Bosch Parade 2019 helpt hij met heldere observaties en kritische vragen om gericht keuzes te maken in het totaalconcept.

Anneloes Ebing, vrijwilligerscoördinator
Anneloes is een organisatorisch en productioneel talent, bekend is binnen culturele projecten in de regio. Bij Bosch Parade coördineert zij de vrijwilligers die op de waterkant actief zijn. Om te zorgen dat zowel de bezoekers als de vrijwilligers een mooie Bosch Parade hebben.

Claire van Nunen, hoofd marketing en communicatie
Claire helpt culturele organisaties door heldere communicatie en creatieve marketing en is ervaringsdeskundige met stedelijke projecten. Voor Bosch Parade geeft ze strategisch advies en voert de plannen uit. In alles wat ze maakt, doet en deelt staat het informeren en activeren van het publiek centraal.

Erik de Jong, zakelijk leider
Erik is een bevlogen verbinder, organisator van community-gedreven evenementen en initiator van vele creatieve concepten. Hij gebruikt zijn ervaring – opgeleid als architect, oprichter van Muziek op de Dommel en deeltijd community manager bij de TUe – om Bosch Parade financieel en organisatorisch te realiseren.

Miriam Alders, community manager
Miriam is een senior projectleider van evenementen met een maatschappelijk doel. Ze helpt bij het creëren, organiseren en realiseren van projecten onder de naam Raak Evenementen. Voor Bosch Parade is ze de matchmaker tussen de vraag vanuit de kunstenaars en degenen die mee willen doen aan Bosch Parade.

Stephan Grilis, productieleider
Stephan is gewend om grote, ingewikkelde producties op de rails te zetten en te houden. Als productieleider is hij o.a. verbonden aan Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch en bij circusfestival Circolo in Tilburg. Het productionele en logistieke werk is bij hem in zeer betrouwbare handen.

Samen met Lucas de Waard (tekstschrijver zang), Boy Jonkergouw (community regie), Lian Verhoeven (kostuums), Evalore Beukers (kostuums), Ben Nienhuis (fotografie) en vele andere creatieven en kunstenaars wordt Bosch Parade editie 2019 gemaakt.