Ga naar de inhoud

Educatieprogramma Bosch Parade 2022

In 2022 presenteerde Bosch Parade een nieuw educatieprogramma voor het primair onderwijs (groep 7 en 8) en voortgezet onderwijs (leerjaar 1 en 2).

Het programma bestond uit inspirerend lesmateriaal en een bezoek aan onze Tuin der Lusten in mei 2022. Internationale en Nederlandse kunstenaars werkten in de Tuin der Lusten aan hun Bosch Parade kunstproject. Zij maakten met enthousiasme tijd om de leerlingen te inspireren. 

Jheronimus Bosch week 2021

De eerstejaars leerlingen van het Helicon College ’s-Hertogenbosch sloten in 2021 het schooljaar af met een Jheronimus Bosch week.

Vanuit Bosch Parade is daar mede inhoud aan gegeven met de opdracht: maak een theatraal kunstwerk, een decor, toneelbeeld, een speelplek in het klein naar aanleiding van “De verzoeking van de heilige Antonius van Jheronimus Bosch” en gebruik het thema verleiding, en de sfeer en/of de manier waarop Bosch fantasie en werkelijkheid door elkaar heen mixt.

Een drietal kunstenaars van Bosch Parade hebben aan het begin van deze themaweek verteld over hun werk en over Bosch Parade. Zelf hadden de leerlingen al uitgebreid onderzoek gedaan naar Jheronimus Bosch. De zeer uiteenlopende beroepsuitingen van de kunstenaars en hun verhouding tot het werk van Bosch vormden een extra inspiratiebron. Het resultaat was een zeer fantasierijke parade van zo’n 70 maquettes voor Bosch Parade 2021, waarin de inhoudelijkheid een opmerkelijk grote rol speelde. Die ‘parade’ is beoordeeld door een professionele jury van Bosch Parade.

This site is registered on wpml.org as a development site.