Miesjel van Gerwen, artistiek leider
Miesjel is multidisciplinair beeldend kunstenaar, ontwerper, optochtexpert en ontwikkelaar van kunstprojecten. Hij is als bedenker van het concept ‘optocht op het water’ al vanaf het allereerste begin in 2009 betrokken bij Bosch Parade. Hij zet zijn ervaring in om Bosch Parade toekomstbestendig te maken en naar een hoger niveau te tillen.

Sarah Moeremans, regisseur
Sarah werkt aan Bosch Parade vanuit Het Zuidelijk Toneel. Ze is een Europese onafhankelijke theatermaker, curator en denker. Ze bouwt visuele essays, met als constructiematerialen: taal, literatuur, filosofie en kunstgeschiedenis. Hieruit ontstaan geen kant- en klaar maaltijden die warm aan huis worden geleverd, maar groeit een oeuvre waar theorie en zweet met elkaar fucken in driedimensionale bordkartonnen theaterbosjes.

Joachim Robbrecht, librettist
Joachim werkt als auteur, regisseur en performer, zet zelf projecten op vanuit St. Showmachine en werkt veelvuldig samen met andere groepen en makers. Zijn theater vertrekt vanuit een poëtisch engagement naar de wereld: Hij zoekt naar metaforen, verbeeldingen, verbuigingen, nieuwe relaties tussen esthetiek en ethiek, tussen de humor van taal en de sensualiteit van het lichaam. Hij wil het voelen en denken raken, en een ietwat pijnlijk lachen is nooit ver weg.

Aart Strootman, componist

De baanbrekende gitarist en componist Aart Strootman (1987) slaat stevig op de deur van de muziekbusiness van onze tijd. Zijn intellect en openhartige, frisse kijk op muziekgenres en stijlen rechtvaardigen een prominente positie in de muziekscene. Hij studeerde klassieke gitaar en compositie aan conservatorium Fontys & Zuyd en aan de Universiteit Utrecht behaalde hij een MA in Musicologie. Momenteel is hij promovendus aan de Universiteit van Leiden via het DocArtes programma.

Het concept voor editie 2022 werd door dit team ontwikkeld in samenwerking met:

Lucas Kastelijn, dramaturg en beeldend kunstenaar
Lucas is theatermaker en beeldend kunstenaar. Theater is in staat om alle andere kunstvormen in zich te verenigen. Hij werkt daarom graag samen met andere makers en andere disciplines. Bij voorkeur in locatie-theater. Als beeldend kunstenaar werkt hij vooral met pinhole-fotografie. Altijd op zoek naar de rituele en theatrale aspecten van die fotografie.

Erik Vink, social Artist
Erik is social artist uit Den Bosch. Hij werkt samen met groepen vrijwilligers aan grote kunstprojecten. Eerder deed hij mee met spectaculaire werken en indrukwekkende performances in voorgaande edities van Bosch Parade. Met zijn geestdrift en zijn ideeënrijkdom weet hij een grote groep enthousiaste vrijwilligers aan zich (en aan Bosch Parade) te binden.

Wessel Verrijt, beeldend kunstenaar
Wessel Verrijt (1992, Eindhoven) is altijd in beweging, net als zijn mobiele installaties. In 2018 studeerde hij af met de Optocht der Autonomen, waarbij mensen verpakt als gebouwen van hout, karton en textiel de straten verkenden. Zijn installaties trekken als een kermis van plek naar plek waarbij het proces van op- en afbouwen een ceremonieel karakter heeft. Verrijt creëert zo zijn eigen mythische verhalen en rituelen.

Dyane Donck, componist
Dyane Donck is componist, muzikant & geluidskunstenaar. Ze is opgeleid in beeldende kunst en in Muziektechnologie. Ze componeert soundscapes voor de Nederlandse radio, ontwikkelt (interactieve) installatiekunst, hedendaagse muziek voor instrumenten & elektronica en speelt in diverse avant-garde popbands. Dyane zou de muzikale leiding over Bosch Parade 2022 voeren, maar heeft het stokje overgedragen aan Aart Strootman.

Verder bestaat het team van Bosch Parade uit:

Erik de Jong, zakelijk leider
Erik is een bevlogen verbinder, organisator van community-gedreven evenementen en initiator van vele creatieve concepten. Hij gebruikt zijn ervaring – opgeleid als architect, oprichter van Muziek op de Dommel en deeltijd community manager bij de TUe – om Bosch Parade financieel en organisatorisch te realiseren.

Dorien van den Hurk, hoofd marketing en communicatie
Strategische marketing- en communicatieadviseur met sterke voelsprieten voor trends en in bezit van een brede creatieve blik. Merkbeleving, daar wordt ze enthousiast van! Met de merkstrategie als basis ontwerpt zij eigentijdse en prikkelende communicatiemiddelen die aandacht krijgen. Zij gelooft dat een betekenisvolle beleving dé sleutel vormt tot een succesvolle en duurzame communicatie.

Tessa van Helvoirt, officemanager
Tessa studeerde in 2020 af aan Avans Academie, Associate degree, Management. Na haar stage bij Bosch Parade in 2019 is zij toegetreden tot het team, en ondersteunt ze diverse afdelingen. Ook beheert ze hier afspraken, notuleert vergaderingen en beheert het CRM-systeem. Onze onmisbare spin in het web.

Anneloes Ebing, vrijwilligerscoördinator
Anneloes is een organisatorisch en productioneel talent, bekend binnen culturele projecten in de regio. Bij Bosch Parade coördineert zij de vrijwilligers die op de waterkant actief zijn. Om te zorgen dat zowel de bezoekers als de vrijwilligers een mooie Bosch Parade hebben.

Miriam Alders, community manager
Miriam is een senior projectleider van evenementen met een maatschappelijk doel. Ze helpt bij het creëren, organiseren en realiseren van projecten onder de naam Raak Evenementen. Voor Bosch Parade is ze de matchmaker tussen de vraag vanuit de kunstenaars en degenen die mee willen doen aan Bosch Parade en organiseert ze het educatie-programma.

Stephan Grilis, productieleider
Stephan is gewend om grote, ingewikkelde producties op de rails te zetten en te houden. Als productieleider is hij o.a. verbonden aan Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch en aan circusfestival Circolo in Tilburg. Het productionele en logistieke werk is bij hem in zeer betrouwbare handen.

Samen met vele andere creatieven en kunstenaars wordt Bosch Parade editie 2022 gemaakt.