Ga naar de inhoud

Bosch Parade is een multi-disciplinaire kunstmanifestatie, met beeldende kunst als uitgangspunt, maar met belangrijke inbreng van theatrale en muzikale aspecten. Voor de artistieke kwaliteit en samenhang is dus ook een multi-disciplinair artistiek team verantwoordelijk. 

ARTISTIEK TEAM

Miesjel van Gerwen, artistiek leider

Miesjel is multidisciplinair beeldend kunstenaar, ontwerper, optochtexpert en ontwikkelaar van kunstprojecten. Hij is als bedenker van het concept ‘kunstoptocht op het water’ al vanaf het allereerste begin in 2009 betrokken bij Bosch Parade. Hij zet zijn ervaring in om Bosch Parade toekomstbestendig te maken en deze ‘vaartocht van het ongerijmde’ naar een steeds hoger niveau te tillen.

Sarah Moeremans, regisseur en aankomend artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel

Sarah werkt aan Bosch Parade vanuit Het Zuidelijk Toneel. Ze is een Europese onafhankelijke theatermaker, curator en denker. Ze bouwt visuele essays, met als constructiematerialen: taal, literatuur, filosofie en kunstgeschiedenis. Hieruit ontstaan geen kant- en klaar maaltijden die warm aan huis worden geleverd, maar groeit een oeuvre waar theorie en zweet met elkaar fucken in driedimensionale bordkartonnen theaterbosjes.

Aart Strootman, componist

De baanbrekende gitarist en componist Aart Strootman (1987) slaat stevig op de deur van de muziekbusiness van onze tijd. Zijn intellect en openhartige, frisse kijk op muziekgenres en stijlen rechtvaardigen een prominente positie in de muziekscene. Hij studeerde klassieke gitaar en compositie aan conservatorium Fontys & Zuyd en aan de Universiteit Utrecht behaalde hij een MA in Musicologie. Momenteel is hij promovendus aan de Universiteit van Leiden via het DocArtes programma.

De eindregie van Bosch Parade 2024 is onder auspiciën van Het Zuidelijk Toneel in handen van Koen van Seuren


Koen van Seuren

Koen van Seuren is toneelregisseur en -schrijver, in 2020 afgestudeerd aan de toneelacademie van Maastricht. Samen met David Westera vormt hij sinds 2021 het artistieke team van Antiklimax. In Koens voorstellingen worden ideeën, genres en beelden in hoog tempo afgewisseld. Filosofische dialogen worden ondersteund door een flinke dosis humor en de westerse canon wordt door de shredder gehaald om als monster van Frankenstein schokkend en piepend tot leven te worden gewekt.

De open call en de selectie voor editie 2024 werd door dit team gemaakt samen met:

Joachim Robbrecht, librettist

Joachim werkt als auteur, regisseur en performer, zet zelf projecten op vanuit St. Showmachine en werkt veelvuldig samen met andere groepen en makers. Zijn theater vertrekt vanuit een poëtisch engagement naar de wereld: Hij zoekt naar metaforen, verbeeldingen, verbuigingen, nieuwe relaties tussen esthetiek en ethiek, tussen de humor van taal en de sensualiteit van het lichaam. Hij wil het voelen en denken raken, en een ietwat pijnlijk lachen is nooit ver weg.

Lucas Kastelijn, dramaturg en beeldend kunstenaar

“Theater is in staat om alle andere kunstvormen in zich te verenigen. Ik werk daarom graag samen met andere makers en andere disciplines. Bij voorkeur in locatie-theater. Als beeldend kunstenaar werk ik vooral met pinhole-fotografie. Altijd op zoek naar de rituele en theatrale aspecten van die fotografie.”

Fenna Koot, beeldend kunstenaar

“De focus van mijn praktijk is het observeren van en reageren op de door de mens gemaakte constructies van de dagelijkse omgeving, zowel aanwezig als vergaand. Denk aan religieuze gebouwen, kantoorgebouwen en appartementsgebouwen. Hoe kan een gebouw worden benaderd als een archief, bestaande uit historische, publieke en sociale lagen? Ik gebruik daarbij wiskundige en repetitieve werkmethoden om mijn maken en denken te testen.”

Meike Veldhuijzen, directeur KOP Breda

“Ik beweegt me met mijn achtergrond als zowel maker als organisator gemakkelijk tussen verschillende werelden en ben daardoor in staat om bruggen te slaan. Op de werkvloer sta ik bekend als ambitieus, initiatiefrijk, volhardend, positief denkend en gepassioneerd. Ik zet me bij KOP in als ruimtemaker voor de nieuwe generatie kunstenaars.”

Linsey Kuijpers, projectmanager KOP Breda

“Mijn werkzaamheden bij KOP bestaan onder andere uit het begeleiden en ondersteunen van startende kunstenaars. Met mijn persoonlijke benadering creëer ik een veilige omgeving. Als ondersteuner ben ik benaderbaar en empathisch waardoor er ruimte is voor groei. Ik maak ruimte voor kunstenaars waar ik constant op zoek ga naar nieuwe kansen en mogelijkheden.”