Ga naar de inhoud

De Bossche binnenstad veranderde de afgelopen vijf eeuwen amper; Jheronimus zou er nog prima zijn weg vinden. Zo is zijn werkplaats, aan Markt 29, behouden gebleven; zelfs toen, in nota bene Bosch-jaar 2016, het ernaast gelegen winkelpand instortte tijdens een verbouwing.

Markt 29 werd gerestaureerd en is nu het Huis van Bosch, een te bezoeken herinneringsplek. Er tegenover staat de meester zelf, als door beeldhouwer August Falise in 1930 gemaakt standbeeld.


Ontdek de stad van Bosch! Te voet, op de fiets en over het water. De stad ademt nog steeds zijn tijd en werk, in erfgoed en natuur, cultuur en hedendaagse kunst. 

In Het Noordbrabants Museum bijvoorbeeld, waar je naast wisselende tentoonstellingen in de vaste presentatie werken van Bosch’ navolgers en Pieter Bruegel de oude kunt zien. In het Jheronimus Bosch Art Center waar je op ware grootte digitale replica’s van alle schilderijen van Bosch kunt bewonderen. In het Zwanenbroedershuis met de schitterende 16e eeuwse koorboeken. 

Op de Binnendieze, waar je met een fluisterbootje de onderkant van de eeuwenoude stad beleeft. In de Sint-Janstoren waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad van Bosch.