Ga naar de inhoud

The Altered

Onmogelijke ‘steltloper’. Een zoektocht van vallen en opstaan. Visueel en fysiek zeer gehandicapt. “The Altered is een onderzoek naar zintuigen en het menselijk lichaam. Hoe bepalen je tools de menselijke bewustwording. Wat gebeurt er wanneer je het lichaam op verschillende manieren in de war brengt? Maakt uiteindelijk het ongemak en falen plek voor acceptatie van je situatie en een nieuw functioneren? The Altered is voor het eerst gepresenteerd in Praag. Tijdens De Bossche Zomer ben ik nieuwsgierig hoe mensen reageren op deze anti-performance”.

Fotograaf: Willeke Machiels

The Modified

‘The Modified’ kan heel flexibel door de stad lopen. Tijdens de Bossche Zomer opening is het werk te zien als verstorend element, door het publiek als referentie aan het ongemak van de anderhalve meter maatschappij. In het daaropvolgende weekend legt ‘The Modified’ een route door de stad af door stukken met smalle straten en drukke straten.

Fotograaf Willeke Machiels

The Observant

The Observant is een nieuw werk van Van den Brandt. Een mens-object dat vooral speelt met observatie van beweging en zelfbewustheid. Een observerend karakter, dat hoort bij de andere personages. Dit karakter is zich totaal onbewust van het eigen bestaan. En heeft vooral een nieuwsgierigheid naar kleine bewegingen, mensen, en de val van de rest. En gaat overal intens naar staren als een ADD-zoektocht naar iets onwerkelijks. Daarmee vindt het aansluiting bij het thema Jheronimus Bosch.

Fotograaf: Willeke Machiels