Ga naar de inhoud

Jheronimus Bosch’ werk inspireert en verwondert vijfhonderd jaar later nog steeds. Met het creatieve educatieprogramma van Bosch Parade kunnen leerlingen de wereldberoemde Middeleeuwse meester nu zelf ontdekken en meemaken.

Het lesprogramma is opgebouwd als een drieluik. Met onder andere een bezoek aan de Tuin der Lusten, de werkplaats aan de Citadel waar de kunstenaars van Bosch Parade de laatste hand leggen aan hun creaties. De inspiratie en kennis die de leerlingen er opdoen kunnen ze weer toepassen bij verschillende educatieve opdrachten in het programma.

Het educatieprogramma rond Bosch Parade 2022 was erg succesvol; maar liefst dertien klassen deden toen mee. Dat succes zetten we in 2024 voort, met een verder ontwikkeld programma rond het Bosch Parade 2024-thema ‘Hedendaagse demonen’ – speciaal voor leerlingen van de basisschoolgroepen 7 en 8 en eerste- en tweedejaars middelbaar.

De data voor het bezoek aan de Tuin der Lusten zijn al bekend: donderdag 30 mei, dinsdag 4 juni, donderdag 6 juni, dinsdag 11 juni en donderdag 13 juni, telkens tussen 09.30 en 15.00 uur.

Wil je meer weten of je klas aanmelden? Neem dan contact op met Miriam Alders: miriam@boschparade.nl

Deadline voor aanmelden = 1 mei 2024 Deelname is gratis