Ga naar de inhoud

Jheronimus Bosch, eat your heart out. Bosch Parade overtreft in 2024 de wildste surrealistische scenario’s op jouw schilderijen!

De Bosch Parade-creaties vinden hun inspiratie altijd in thematiek die centraal staat in Jheronimus Bosch’ werk. Voor de 2024-editie (20 t/m 23 juni) balanceren we daarbij nóg wankeler op de grenzen van zijn, jouw en onze fantasie. De tijd is er immers rijp voor, er stormt een Apocalyps op ons af. De Hedendaagse demonen zijn onder ons!

Algoritmes en data. Newsfeeds en social media. Hackers en trackers. Influencers en Instaposts.

Als dreigende plagen rammelen ze aan de poorten van ons bestaan. Wat hebben we te vrezen van deze kwelgeesten? Hoe wenden we ze af? Of geven we ons over?

Tijdens Bosch Parade 2024 belichten kunstenaars en makers van heinde en verre deze Hedendaagse demonen in een nieuwe wonderlijke stoet unieke varende kunstwerken op de Dommel.

Bosch Parade 2024 is de tiende editie van de drijvende kunstmanifestatie in ’s-Hertogenbosch, die opnieuw verwondert, raakt en verbindt. Die je, met de tijdloze creativiteit en verbeeldingskracht van de middeleeuwse schilder, andermaal verrast laat kijken naar de moderne wereld om je heen. Een wereld vol Hedendaagse demonen…