Weerspiegelingen op het water

De drijvende piano vervulde in Bosch Parade 2019 een bijzondere rol, een moment van reflectie in een verhaal over macht en strijd. Juist nu, tijdens de Corona-crisis, vinden veel mensen de tijd voor reflectie op het leven. Helaas is dat nu even niet voor iedereen positief: cultuurmakers zitten zonder werk, ouderen zitten alleen en Bosschenaren hunkeren naar momenten van schoonheid en ontmoeting. Bosch Parade wilde in deze situatie een positieve rol spelen door kunstenaars en bewoners met elkaar te verbinden.

Over De Witte Vleugel

Dit varende kunstwerk is van kunstenaar Bert Vogels die in 2019 zijn werk inzond voor Bosch Parade. Afgelopen maanden zijn er nieuwe teksten geschreven en is er een nieuwe compositie gemaakt door Loes Reiling. Stadsdichter Doeko L. heeft drie andere dichters uitgenodigd om samen de opdracht te vervullen. Ze hebben zich laten inspireren door ontmoetingen met bewoners van Nieuwehagen aan de Zuid-Willemsvaart. Die krijgen een nieuw stadspark met tribune voor hun deur. Ze spraken met elkaar over het water, het leven en het Zuid-Willemspark.

Poëtische afsluiting van de Bossche Zomer

De Bossche Zomer nadert haar einde. Een prachtige periode in de stad om een zo normaal mogelijke zomer te kunnen vieren. De Witte Vleugel gaat touren over de Bossche binnenwateren, waar ontmoeting voorop staat en veiligheid de voorwaarde is. In het laatste weekend van augustus nemen de klanken van de Witte Vleugel je mee:

Vrijdag 28 augustus

  • om 15.00 uur voor de tribune bij het zorghuis Nieuwehagen (Zuid-Willemsvaart)
  • om 17.00 uur in de jachthaven ter hoogte van de draaibrug Buitenhaven

zaterdag 29 augustus

  • om 15.00 uur voor Camping Koffietent ter hoogte van de Citadellaan (Zuid-Willemsvaart)
  • om 16.00 uur voor het Terras aan de Haven (Smalle Haven)
  • om 17.00 uur bij de Bossche Brouwers aan de Vaart (Tramkade)

zondag 30 augustus

  • om 11.00 uur voor het restaurant Het Bolwerk (Dommel)
  • om 13.00 uur voor het Bolwerk Sint Jan (Dommel)
  • om 17.00 uur voor het Zomerterras Zuid (Zuiderpark bij The Dukes)

Credits

De Witte Vleugel is een kunstwerk van Bert Vogels in opdracht van Bosch Parade.
Compositie: Loes Reiling Zang: Martin Peulen, Eindregie: Bosch Parade
Teksten 2020 zijn van stadsdichter Doeko L., Jeanine Hoedemakers, Marion Kerkhof en Friso Woudstra.

Het project kwam tot stand met steun van het Buurtcultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de provincie Noord-Brabant, De Bossche Zomer en het Zuid-Willemspark, gemeente ‘s-Hertogenbosch.