LA CUCINA DELL’ INFERNO

In de Tuin der Lusten flakkert het vagevuur en klinkt gebeuk op zwaar metaal. Op, aan en rond de machtige kunstwerken van Atelier van Lieshout werken de chefs van de Spijsbereiders zich in het zweet. In hun helse pop-up restaurant Cucina dell’ Inferno bereiden zij woest bijzondere gerechten, verduiveld lekkere spijzen.

 Zoals Jheronimus zijn Middeleeuwen rauw en gepeperd wist te verbeelden in zijn schilderijen, zo gaan ook de Spijsbereiders aan de slag met hun schotels in de Tuin der Lusten. Voor hun wilde bereidingen bezoeken ze de verste uithoeken van het smakenpalet, garen ze de ingrediënten in hun spartaanse kookpotten met pit en razernij. Niks geen kokette liflafjes hier, maar smakelijke, verrassende gerechten waarmee je papillen zalig worden uitgedaagd.

TERRAS EN HOTTUBS

Maar het is vooral ook heerlijk zonnig toeven in de Tuin der Lusten. Geniet van een drankje op de terrassen aan de waterkant. Plons met je vrienden in één van stomende hot tubs. Neem je kinderen mee, die hier volop en veilig kunnen spelen en knutselen.

SLOTRITUEEL

Elke Paradedag (16 t/m 19 juni) eindigt in de Tuin der Lusten. Als het laatste kunstwerk van Bosch Parade daar de haven binnenvaart, volgt een wervelend en sfeervol slotritueel.

In kortere en langere flarden word je meegenomen in een reeks muzikale en theatrale performances. Soms groots, soms minimalistisch. Soms verbazingwekkend, soms poëtisch. Zonder verhaallijn, maar wel met samenhang – zoals Bosch Parade zelf. Zodat je ook hier zelf een beeld vormt, een unieke ervaring ondergaat met velen.

Het slotritueel is een concept van Miesjel van Gerwen, Martin Hierck (regie) en Dyane Donck (muziek).


OPENINGSTIJDEN

De Tuin der Lusten is van 26 mei t/m 19 juni dagelijks open van 13.00 tot 23.00 uur. Restaurant LA CUCINA DELL’ INFERNO is dagelijks geopend van 15.00 tot 23.00 uur.

Tijdens Bosch Parade op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 juni zijn de Tuin der Lusten en het restaurant een uurtje langer geopend, tot 24.00 uur. Je vindt de entreepoort aan de Zuid-Willemsvaart 2, ’s-Hertogenbosch.

De Tuin der Lusten is t/m 15 juni vrij toegankelijk.

Tijdens de Paradedagen (16 t/m 19 juni) geldt een entree van € 6,50 (exclusief reserveringskosten). Met een ticket voor één van de terrassen langs de Bosch Parade-route krijg je gratis toegang.