“Met iedereen die mee wil bouwen, leggen we Tapijten voor Vrede. Zo gaan we op een gelijkwaardige manier met elkaar in contact. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen: overal waar mensen meedoen aan een Tapijt voor Vrede gebeuren wondertjes. Buurtbewoners zitten schouder aan schouder met asielzoekers en statushouders. Geknield en in opperste concentratie creëren ze kleurige mozaïeken. “

De Stichting IK STA VOOR Vrede, Vrijheid & Vriendschap komt voort uit het initiatief Tapijt voor Vrede, dat eind 2015 startte en (op uitnodiging maar ook spontaan) ruim vijfentachtig tapijten legde door het hele land. Daarnaast werden er nog een tal van andere projecten gerealiseerd, zoals Ode aan de Paradebomen (boomgedichten), Wol voor Warmte en de Levende Vlag.

Door de jaren heen is er ruime ervaring, een breed netwerk en een schat aan knowhow opgebouwd. De betrokkenheid blijkt uit het feit dat honderden mensen materiaal verzamelen en er een grote groep vaste vrijwilligers actief blijft, waardoor ervaring met groepen, snel kunnen schakelen en opbouw voor deze projecten behouden blijft.

Marianne en Birgitta vertellen, laten zien en nemen je mee in hun werkwijze.

https://www.ikstavoor.nl/

https://www.villavanheeswijk.nl/

https://www.vormb.nl/over-mij