[to the English version]

Open Call, inspiratie en guideline

Wij nodigen multidisciplinaire professionele makers uit om hun verbeeldingskracht te tonen. Wie we hieronder verstaan en wat randvoorwaarden, honoraria en selectieprocedure zijn lees je in het document ‘Bosch Parade Open Call Verleiding’.

Door het artistieke collectief is het document ‘Bosch Parade Inspiratie Verleiding ontwikkeld. Dat vormt het kader waarbinnen de invulling op het thema wordt gezocht. Via boschproject.org kun je bijna eindeloos inzoomen op het genoemde werk van Jheronimus Bosch.

In ‘Bosch Parade Guideline Kunst van het werken op het water’ delen we onze praktische kennis en ervaring van het werken op het water. Doe er je voordeel mee en laat je inspireren om tot nieuwe vormen, methodes te komen.

Verleiding

Bosch Parade 2021 is geïnspireerd op een van de meest intrigerende werken van Jheronimus Bosch. De Verzoeking van de Heilige Antonius (c. 1501) is een topstuk uit zijn oeuvre. Voor Bosch Parade 2021 is dit kunstwerk de inspiratiebron. De door Bosch geschilderde verleidingen zijn zeer uiteenlopend van verschijningsvorm. Datzelfde is te zien in onze tijd. Een wereld die oververzadigd lijkt door grote en kleine verleidingen.

In de geest van Bosch

Bosch Parade is een eigenzinnige stoet van hedendaagse objecten, verbeeldingen en verklankingen, geïnspireerd op het werk van de wereldwijd bekende kunstenaar Jheronimus Bosch (1450-1516). In de ‘vaartocht van het ongerijmde’ versterken beeldende kunst, performance art en community art elkaar. Voor Bosch Parade wordt nieuw en multidisciplinair werk gemaakt, geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om replica’s van beelden uit het werk van Bosch te maken.

Plan indienen

De deadline is vanwege de hittegolf een week verlegd. Tot en met 7 september 2020, 12:00 uur heb je de tijd om je plan in te dienen.
Via onderstaande link kom je bij een online formulier uit. Na het indienen van het plan, ontvang je een bevestigingsmail dat het plan in goede orde is ontvangen.

Formulier Plan Open Call indienen

 

download document
Bosch Parade Open Call Verleiding
download document
Bosch Parade Inspiratie Verleiding
download document
Bosch Parade Guideline Kunst van het werken op het water