Voor Bosch Parade 2024 roepen we nu kunstenaars en makers van heinde en verre op om plannen in te sturen die deze Hedendaagse demonen belichamen.

We zoeken professionele makers die, net als Bosch, zichzelf en het normale durven te overstijgen. Die ons net iets anders naar de wereld laten kijken, waardoor deze eigenzinniger en socialer wordt. En die beseffen dat hun unieke werk onderdeel is van een veelzijdig Gesamtkunstwerk: Bosch Parade.

Die makers mogen jong zijn, net begonnen. Of al gevestigd, door de wol geverfd. Alle leeftijden, nationaliteiten, geaardheden en disciplines zijn welkom om hun verbeeldingskracht te tonen; multidisciplinaire collectieven en makers die over de grenzen van hun eigen praktijk durven te kijken, hebben zelfs een streepje voor.

Bosch Parade bestaat bij de gratie van samenwerking. Met bouwers, schilders, zwemmers, acteurs, figuranten, muzikanten, dansers, met van alles en iedereen. We zoeken dan vooral ook makers die in hun werk en werkwijze anderen betrekken – onze ‘community’, waarin we juist ook minder vanzelfsprekende doelgroepen graag de ruimte geven.

Geïnspireerd? Plannen kunnen tot woensdag 19 april 2023 ingestuurd worden; hier lees je alles over de Open Call, de voorwaarden en de procedure. In mei worden de kunstenaars die in de ogen van de jury de meest interessante voorstellen hebben ingediend, uitgenodigd voor een gesprek.

Lees de Bosch Parade survival guide om beter te begrijpen wat er komt kijken bij het maken van werk voor onze drijvende parade. Alle relevante praktische informatie over Bosch Parade kun je hierin vinden.