PDF planning repetities kun je hier downloaden

1.     Bosch Parade 2022 locaties en transport naar startpunt

Bosch Parade 2022 vaart voor de 5de keer over de Dommel. We starten bij de Willemsbrug in ’s-Hertogenbosch en eindigen dit jaar bij de monding in Zuid-Willemsvaart bij de nieuwe ‘Tuin der Lusten’, aan de kade naast de Citadel. In de Tuin der Lusten is het open lucht atelier voor makers, onze productiezone en een groot gedeelte voor publiek met terras, restaurant en een beeldentuin van Joep van Lieshout.

Kom zoveel mogelijk met de fiets of OV. Parkeren in de directe omgeving is mogelijk maar beperkt, en betaald. Aan de overzijde van de grote Diezebrug bij de Tramkade en Verkadefabriek is een groot terrein waar je betaald kan parkeren. Medewerkers en gasten van buiten de stad kunnen ook gebruik maken van de transferia. Vertrek dan wel op tijd.

Bij de start bij de Willemsbrug is een eenvoudig onderkomen voorzien van een tent van 10 x 5 meter. Daarin staan wat tafels en stoelen. Ook zullen we zorgen voor flesjes drinken in geval van warm weer. De tent is in geval van slecht weer te gebruiken om tijdelijk droog te staan voorafgaand aan de start van de Parade.

Vanaf donderdag 9 juni zijn er mensen van de productie op een groot aantal dagen volgens onderstaande planning aan het werk ter voorbereiding van de Bosch Parade 2022. Tijdens deze dagen richten we de productiezone in en bouwen we de infrastructuur op en om het water. Op die momenten is de productiezone bij de Tuin der Lusten geopend en kan er gebruik worden gemaakt van toiletten en stroom.

Plattegrond update 13 mei

2.     TRANSPORT TABLEAUS

Voor diegene die niet op eigen gelegenheid naar het water komen zijn de transporten gepland op donderdag 09 juni en vrijdag 10 juni. Stephan neemt contact met je op om een dag en tijdstip af te spreken.

Na de laatste uitvoering zullen op maandag 20 en dinsdag 21 juni de werken van het terrein verwijderd moeten worden. Indien je hier zelf geen vervoer voor hebt, neem dan tijdig contact op met Stephan om dit voor de start van de repetities te organiseren.

Tijdens de generale en uitvoeringsdagen rijden er 2 busjes tussen de Tuin der Lusten en het startpunt van de parade waarmee we een beperkt aantal performers en attributen mee kunnen vervoeren. De grootste groep loopt zelf naar het startpunt. Wil je hier gebruik van maken? Vraag dit tijdig aan.

3.     OP HET WATER

Op het water zijn tijdens de repetitie en uitvoeringsdagen 2 boten beschikbaar om de verschillende werken te assisteren en slepen naar het startpunt.

 • Per vaartuig maken we afspraken voor het verslepen. In een aantal gevallen hebben we jullie hulp daarbij nodig.
 • Zorg voor goede sleepogen op het vaartuig. Links en rechts 1 meter uit het midden.
 • Zorg per vaartuig voor 2 sleepkabels van ca. 2 meter met aan beide zijde een musketonhaak (bouwmarkt)
 • Tijdens de individuele repetities komen jullie mogelijkerwijs op de dommel pleziervaartuigen of de rondvaartboot tegen. Zorg ervoor dat je ruimte maakt en communiceer duidelijk.
 • Jullie aanspreekpunt is : Douwe van Doornewaard 06 17994321

PDF zwemmersadvies kun je hier downloaden

4. PRODUCTIEZONE EN CATERING

 • Bestel tijdig maaltijden voor je deelnemers/vrijwilligers die tijdens de repetities of shows aan het werk zijn. Zonder bestelling door de kunstenaar zijn er voor je team geen maaltijden beschikbaar. We reserveren maaltijden en consumptiemunten voor de deelnemers/vrijwilligers door die door hun maker zijn aangemeld middels het formulier ‘aanmelden deelnemers’.
 • Op 25 mei is er een feestelijke opening van de Tuin der lusten voor community. Vanaf 19:00 is iedereen welkom. Nodig alsjeblieft je community hiervoor uit. Toegang alleen met een ticket.
 • In de Tuin der lusten wordt een productiezone ingericht met kleedruimtes, kledingrekken, spiegels.
 • Er zijn een beperkt aantal lockers beschikbaar om waardevolle spullen achter te laten. Stichting Bosch Parade is niet aansprakelijk voor klachten of enige vorm van schade of diefstal. Wij adviseren daarom om kostbaarheden thuis te laten.
 • Op de dagen dat de productiezone bemand is, is er water, koffie en thee gratis beschikbaar.
 • Tijdens de uitvoerdagen is vooraf of van de Parade een lichte maaltijd voor de deelnemers verkrijgbaar, vergelijkbaar met een lunch. We serveren alleen vegetarische gerechten voor onze makers en vrijwilligers.
 • Op basis van het repetitieschema zijn er géén lunches voorzien.
 • Voor zwemmers is er soep na de shows.

 

5.     HUISREGELS TUIN DER LUSTEN EN BACKSTAGE

 • GEBUIK VAN GEREEDSCHAPPEN DIE METAALFIJNSTOF VERZOORZAKEN ZIJN ALLEEN TOEGSTAAN IN HET ATELIER IVM SCHADE AAN DE BOTEN. DENK AAN SLIJPEN, LASSEN, ZAGEN etc.
 • FIETSEN IN DE FIETSENREKKEN
 • AUTO’S NA LOSSEN PARKEREN OP EIGEN GELEGENHEID IN DE OMGEVING
 • ALLEEN GEBRUIK MAKEN VAN ONZE EIGEN PONTON STEIGERS. STEIGERS AAN DE OVERKANT VAN HET WATER NIET BETREDEN. Haven steigers benoemen
 • HOUD DOUCHES EN WC’s SCHOON.
 • ALLEEN MENSEN MET EEN COMMUNITY BANDJE ZIJN WELKOM IN DE BACKSTAGE ZONE.

 

6.     CONTACTLIJST

 

Vanaf 11 juni zijn wij druk met repeteren voor de parade, we werken vanaf deze dag op locatie. Het antwoord op je mailtje kan dan iets langer op zich laten wachten. Voor dringende, praktische vragen kun je bellen naar: 06 46221541.