Op zo’n terras zit je namelijk gegarandeerd en prins(es)heerlijk op je eigen stoel aan de waterkant, beschut onder een Bosch Parade-parasol. En je krijgt gratis toegang tot de Tuin der Lusten, de kleurrijke broedplaats bij de Citadel. Bovendien steun je er Bosch Parade mee, door er te genieten maak je de bonte stoet kunstwerken mee mogelijk.

Kaarten voor de Bosch Parade-terrassen zijn vanaf nu online verkrijgbaar, voor donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag.

Er wordt door kunstenaars wereldwijd nog volop geconstrueerd en getest, gecomponeerd en gebouwd, geprobeerd en gevloekt. De werken van Bosch Parade ’22 krijgen zo langzaam maar zeker vorm, de stoet van het ongerijmde begint te ontstaan.

Graag lichten we alvast wat tipjes van sluiers, onthullen we moois dat jou en ons te wachten staat.

LISA NIGRO

Eén van die kunstenaars van ver weg is de Amerikaanse Lisa Nigro, die onder andere furore maakte met haar interactieve kunstwerken vol vuureffecten voor Burning Man, het jaarlijkse experimentele kunstenfestival in de Black Rock Desert woestijn van Nevada. “Het is altijd mijn droom geweest om kunst te maken voor en met gemeenschappen over de hele wereld”, stelt Lisa – en daar vonden zij en Bosch Parade elkaar. De komende weken werkt Lisa dan ook met (Bossche) vrijwilligers aan haar Angler Maiden, een monsterachtige vis, opgetrokken uit staal en oud ijzer, die de vissers verleidt met haar muziek, kleuren en vurige karakter.

CORA VAN RIJN

Bosch Parade speelt zich grotendeels af óp het water, daar dobberen immers de kunstwerken voorbij. Maar kunstenaar Cora van Rijn wilde nu wel eens weten wat er allemaal ónder het wateroppervlak zou kunnen gebeuren en maakte Glimp, een blik(je) op het onzichtbare van de onderwaterwereld – en de opener van Bosch Parade ‘22. Glimp toont je een ogenblik wat gewoonlijk in het kabbelende water van de Dommel verborgen blijft: een mysterieus visioen rijst heel eventjes boven het wateroppervlak uit. Maar wat is het? Een in netten verstrikte zeeschildpad? Een witte haai? Een monster? Of toch je eigen fantasie…?

KRISTA SMULDERS EN MICHIEL UBELS

Nog meer fantasie bij Krista Smulders & Michiel Ubels. Voor hun kunstwerk vroegen ze kinderen om eens helemaal los te gaan met hun verbeelding. Wat voor sculptuur zouden ze graag willen zien? Een flitsende raket, een harig monster, een sierlijk kasteel, of dat allemaal door elkaar? Het resultaat is De legendarische lekkerbek, een enorme, vraatzuchtige vis die toont waar ons ongebreidelde consumptiegedrag toe leidt.

LUCAS KASTELIJN

Volop visioenen in de schilderijen van Jheronimus Bosch. De middeleeuwse meester wist wereldse en buitenaardse verrukkingen zo levensecht te schetsen, daar heb je geen pilletje of LSD voor nodig.   Antwan’s Hand verbeeldt zo’n raadselachtige hallucinatie anno nu. Als in een zwoele nachtclub brengt een uitbundige kluwen party animals een ode aan de grenzeloze verbeelding. Extatisch dansen ze op het water, terwijl boven hen een toren van hoogmoed en lust verrijst. Als een uitdagend fallussymbool groeit het, tot in het Paradijs.