Pilot doneren via app

Tijdens Bosch Parade kunnen bezoekers op verschillende manieren een bijdrage doen. Dat kan bij de  vrijwilligers die met een conventionele collectebus en mobiele pinautomaten rondlopen. Het kan ook via de app Tapperuse. Via de app kunnen bezoekers ‘intappen’ zodra ze langs de route staan (Wilhelminaplein t/m Citadel). Door het inzetten van Tapperuse wil Bosch Parade kijken of het digitaal doneren per minuut en het intappen op de tribune werkt.

“Naast de artistieke vernieuwing, willen we als Stichting ook nieuwe verdienmodellen uitproberen om tot een werkzame financieringsmix te komen. Een daarvan is digitaal doneren, en daar past de Tapperuse app bij.” – Erik de Jong, zakelijk leider Bosch Parade

Over Tapperuse

Tapperuse is een app die ‘betalen voor gebruik’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers vanwege piek- en dalprijzen en verwelkomt potentiële klanten. De betaling gaat achteraf via AfterPay en de donatie via Tikkie. De app is gratis te downloaden via de App- en Playstore.