Miesjel van Gerwen, artistiek leider

Miesjel is multidisciplinair beeldend kunstenaar, ontwerper, optochtexpert en ontwikkelaar van kunstprojecten. Hij is als bedenker van het concept ‘optocht op het water’ al vanaf het allereerste begin in 2009 betrokken bij Bosch Parade. Hij zet zijn ervaring in om Bosch Parade toekomstbestendig te maken en naar een hoger niveau te tillen.

Monique Zijp, regie

Monique is artistiek leider, regisseur en conceptenbedenker van Brabantse EELT Theatercollectief . Ze ontwerpt onderwijs en is docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als interdisciplinair expert voert ze, ondersteund door dramaturg Lucas Kastelijn, de regie voor de gehele drijvende optocht van Bosch Parade en overziet zij alle onderdelen ervan.

Lucas Kastelijn, dramaturgie en regie

Lucas is theatermaker en beeldend kunstenaar. Voor Bosch Parade is hij de dramaturg en voert samen met Monique Zijp de regie van het evenement op het water.  Lucas heeft een passie voor locatietheater, werkt multidisciplinair samen en zoekt graag het experiment op.

Erik Vink, ontwerp en techniek

Erik is social artist uit Den Bosch. Hij werkt samen met groepen vrijwilligers aan grote kunstwerken. Eerder deed hij mee met spectaculaire werken en indrukwekkende performances in de voorgaande edities van Bosch Parade. Binnen Bosch Parade ondersteunt hij de kunstenaars op beeldend vlak en deels ook in de technische aspecten ervan.

Martijn van Dalen, ontwerp en techniek

Martijn is als constructief beeldend kunstenaar een echte bouwer. Zijn werk is ongekend spectaculair door de versmelting van de tegenstellingen als bijvoorbeeld water en vuur. Naast het ontwerpen voor Bosch Parade werkt hij mee aan de technische haalbaarheid van de werken op het water.

Loes Reiling, compositie

Loes is componist, dirigent, arrangeur en slagwerker. Ze specialiseert zich in nieuwe concertervaringen, met een actieve rol voor het publiek. Ook is er veel vrijheid voor de uitvoerder waardoor er veel ruimte is voor interactie en expressie. Loes verzorgt de muzikale invulling van de gehele Bosch Parade.

Reg Gruson, beeldbewaking en beeldverslaglegging

Reg is filmer, fotograaf en grafisch vormgever bij EELT Theatercollectief en docent aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Hij houdt controle op de beeldende kwaliteit van Bosch Parade en zorgt voor de videoverslaglegging van het werkproces op alle fronten.

Jeroen Everaert, advies

Jeroen is een ervaren art producer gespecialiseerd in de kunst voor de openbare ruimte en is eigenaar van Mothership. Tijdens het wordingsproces van Bosch Parade 2019 helpt hij met heldere observaties en kritische vragen om gericht keuzes te maken in het totaalconcept.

Anneloes Ebing, vrijwilligerscoördinator

Anneloes is een organisatorisch en productioneel talent, bekend is binnen culturele projecten in de regio. Bij Bosch Parade coördineert zij de vrijwilligers die op de waterkant actief zijn. Om te zorgen dat zowel de bezoekers als de vrijwilligers een mooie Bosch Parade hebben.

Claire van Nunen, hoofd marketing en communicatie

Claire helpt culturele organisaties door heldere communicatie en creatieve marketing en is ervaringsdeskundige met stedelijke projecten. Voor Bosch Parade geeft ze strategisch advies en voert de plannen uit. In alles wat ze maakt, doet en deelt staat het informeren en activeren van het publiek centraal.

Erik de Jong, zakelijk leider

Erik is een bevlogen verbinder, organisator van community-gedreven evenementen en initiator van vele creatieve concepten. Hij gebruikt zijn ervaring – opgeleid als architect, oprichter van Muziek op de Dommel en deeltijd community manager bij de TUe – om Bosch Parade financieel en organisatorisch te realiseren.

Miriam Alders, community manager

Miriam is een senior projectleider van evenementen met een maatschappelijk doel. Ze helpt bij het creëren, organiseren en realiseren van projecten onder de naam Raak Evenementen. Voor Bosch Parade is ze de matchmaker tussen de vraag vanuit de kunstenaars en degenen die mee willen doen aan Bosch Parade.

Stephan Grilis, productieleider

Stephan is gewend om grote, ingewikkelde producties op de rails te zetten en te houden. Als productieleider is hij o.a. verbonden aan Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch en bij circusfestival Circolo in Tilburg. Het productionele en logistieke werk is bij hem in zeer betrouwbare handen.

Samen met Lucas de Waard (tekstschrijver zang), Boy Jonkergouw (community regie), Lian Verhoeven (kostuums) en vele andere creatieven en kunstenaars wordt Bosch Parade editie 2019 gemaakt.

Vrijwilligers

Zoals altijd zijn ook nu weer vele enthousiaste vrijwilligers betrokken bij Bosch Parade. Zij zijn een wezenlijk onderdeel van Bosch Parade. Om te onderstrepen hoe belangrijk zij voor ons zijn, hebben we een community manager, Miriam Alders, aangesteld. Zij is de matchmaker tussen de vraag vanuit de kunstenaars en het aanbod van de mensen die mee willen helpen. Miriam en vrijwilligerscoördinator Anneloes Ebing zijn samen de contactpersonen voor de betrokken Bosschenaren en mensen uit Brabant.

Kunstenaars editie 2019

Bij de Bosch Parade editie 2019 zijn de volgende kunstenaars betrokken:

ARTISTIEKE LEIDING – Miesjel van Gerwen
www.m-site.nl

PRELUDE – Sjon Brands
www.sjonbrands.nl

TRIOMF – Rob van Dam
www.robvandam-architect.nl

FABRIEK – Martijn van Dalen (lid collectief)
www.ateliervandalen.nl

POLITIEK DIORAMA – Wij Familie
geen website

HEIMAT – Patrick Lijdsman & Judy Lijdsman
www.patricklijdsman.nl
www.judylijdsman.nl

STRIJD & HOOP – Erik Vink (lid collectief)
www.erikvink.nl

WITTE VLEUGEL – Bert Vogels
www.linkedin.com/in/bert-vogels

GESTOLDE MATERIE – Cora van Rijn
www.coravanrijn.nl

HET LAB – Serge Gruson en Tjeu van Bussel
www.sergegruson.com
www.tjeuvanbussel.com

HOOGMOED EN VAL – Tom L’istelle
www.paprikachips.com

SCHERVEN 1 – Monique van den Boomen
www.moniquevandenboomen.nl

SCHERVEN 2 – Compagnie Doedel
www.compagniedoedel.nl
www.facebook.com/compagniedoedel

EPILOOG – Alena Kogan
alenakoganartist.jimdo.com

TOTAAL REGIE – Monique Zijp (lid collectief)

TOTAAL COMPOSITIE – Loes Reiling (lid collectief)

KUNSTENAARSPORTRETTEN – Reg Gruson (lid collectief)

EELT Theatercollectief
www.eeltweb.nl
www.Facebook.com/EELTtheatercollectief

DRAMATURGIE TOTAAL EN ONGENODE GASTEN – Lucas Kastelijn (lid collectief)
www.lucaskastelijn.com

KOSTUUMS ONTWERP EN CREATIE – Lian Verhoeven
https://www.facebook.com/lianverhoeven/

KOSTUUMS EN CHEF KOSTUUMATELIER – Evalore Beukers
www.evalore.nl

TEKSTEN – Lucas de Waard
www.zoalsdewaardis.nl

FOTOGRAFIE – Ben Nienhuis
www.bennienhuis.nl

 

Bezoek de stad van Bosch