Artist Talk op 11 juni

Bosch Parade organiseert in samenwerking met Babel een Artist Talk met Alena Kogan in Willem Twee. Het gesprek wordt geleid door de jonge filosoof Arthur Kok. Hij zal haar met name vanuit zijn eigen nieuwsgierigheid bevragen over hoe beeldend kunstenaars kunnen werken in Rusland. De verschillen tussen haar praktijk en die van haar Nederlandse collega’s worden belicht door ook een van de Nederlandse deelnemers aan Bosch Parade in het gesprek te betrekken.

locatie: Willem Twee, Hangop (restaurant)
datum: dinsdag 11 juni 2019
inloop: 19.30 uur
start: 20.00 uur
entree: gratis

Over de kunstenares

Alena Kogan maakt indrukwekkende installaties en openbare kunstprojecten met een monumentaal-poëtische inslag. Ze woont en werkt in Sint-Petersburg, maar haar werk bevindt zich in verschillende landen. Haar werk komt voort uit de bewondering over hoe onze verbazingwekkende wereld werkt, over haar vluchtige materiële structuur genaamd leven.

Alena zelf hierover:

“Ik vind inspiratie in de verschillende sferen van het leven, zoals de natuur, de innerlijke wereld van de mens, wetenschappelijke werken, oude legendes en hedendaagse kunst. Daarom bevat mijn portfolio ook zeer diverse items, zoals afbeeldingen, porseleinschilderingen, keramische en metalen voorwerpen en cassettes. Ik gebruik veel verschillende materialen in mijn werk. Naar mijn mening is allerlei materiaal te gebruiken om je artistieke idee uit te drukken. Ik ben geïnteresseerd in ruimtes en oppervlakken, indringend en gereflecteerd licht. Kleine tentoonstellingen en wereldwijde projecten zijn voor mij gelijkwaardig. Ik heb een passie voor het leven zoals ik het zie. Ik zoek graag schoonheid in de natuur, in een foto, in een artistiek object. Ik ben geïnteresseerd in Beeld.”

Op de site alenakoganartist.jimdo.com staat haar werk getoond.

Over de Epiloog

Het werk van Alena Kogan vormt de epiloog van Bosch Parade 2019. Nieuwsgierig naar het programma? Bekijk het hier: PROGRAMMA